30 Temmuz 2008 Çarşamba

Yeni test kitabı..


ÖSS'ye hazırlanmış olanlar bilirler, hazırlanacak olanlar da bilsinler. Yeni alınmış bir test kitabı insana inanılmaz bir gaz verir. Öyle bir gazdır ki bu, kalıcı olursa sınavda zirveye oynayabilirsiniz. Ama kalıcı değil işte. Ben bir Türkçe-Matematik bölümü öğrencisi olarak bu gazı hep "Matematik 2", yani kısaca "Matiki" kitaplarında yaşıyordum. Diğer kitaplarda da dozaj düşse de büyük bir gaz oluyordu bende. Üstünde manasız grafikler bulunan ışıl ışıl kitabımız ilk alındığı zaman açmaya kıyamıyor insan adeta. O kitaba öyle alır almaz başlayamazsın. Başlama gününü, saatini, soruları çözeceğin kalemi falan hazır edeceksin bir kere. Ruhen hazır olacaksın onu çözmeye. Bu aşamada iç sesimiz şunları söylüyor:

"Olm daha zamanım var. Şimdi bu kitapta 48 test var. Günde bir test yapsam 48 günde biter. Arada aksadığım zamanları da 2-3 tane çözerek telafi ederim. Olm işte bu lan! Bitti, oldu bu iş! Artık çok çalışacağım, çok!"

Eveet, ilk aşamayı başarıyla geçtik.Kitabımızın bir "Matematik 2 Soru Bankası" olduğunu varsayıyoruz. Konumuz muhtemelen "Polinomlar" olacaktır. "İkinci Dereceden Denklemler" de olabilir, değişiyor kitabına göre. Masaya oturduk. Kalemimiz, silgimiz hazır. Ben ayrıca bir bardak su koyuyordum manyak gibi iyice havaya giriyordum. Büyük bir açlıkla kitabı açtık, heevsle çözüyoruz ilk soruları. İlk sorular kek zaten "P(x)=3x²"nin derecesini istiyor falan. Neyse. İlk testin son sorularında hafiften tökezliyoruz. Sorunun numarasını özenle yuvarlak içine alıyoruz, dersanede soracağız çünkü topluca hepsini ya. Evet burada film kopuyor dikkat. Masadan kalkıyoruz, sıkıldık. (...) Tebrikler, yeni test kitabınızı başarıyla mundar ettiniz. Artık hiçbir değeri kalmadı öteki testlerin. Geçmiş olsun, ama üzülmeyin. Polinom konusundaki eksperliğinizi bir nebze olsun daha fazla arttırdınız.

Raflarım polinom testleri çözülmüş matematik kitaplarıyla, ilk denemesi yarım çözülmüş soru bankalarıyla, harita bilgisine zar zor geçilmiş coğrafya kitaplarıyla dolu. ÖSS'de polinom çıktı mı hatırlamıyorum, ama çıktıysa yapmışımdır eminim. Ne acıdır hayallerin polinomun 17. sorusuna kadar sürmesi, bilir misiniz...

s.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

evet ya haklısın anılarım canlandı zaten o da fdd nin kitabı mıydı neydi.
neyse artık bu sene yeni alınmış ingilizce kitaplarıyla aynılarını yasarsın belki :P
ama yeni test kitabı hazzını yakalayamazsın tabi.

s. dedi ki...

Yok ya İngilizce kitapları bu hazzın onda birini vermez herhalde. O değil de açıkta kalmayalım bir de di mi. Büyük ihtimal falan dedin kırdın beni bugün.

O değil de düzgün yazmaya başlayalı daha güzel bir insan oldun sen Ayşenaz, bu aklıma geldi şimdi=D

+urkuaz dedi ki...

Bilmez miyiz o hayalleri...Bir sene daha kurucam ben o 'saf' hayalleri malesef.Umarım gerçek olur :D

Adsız dedi ki...

ahh çizdiğin kitabı tanıdım sinan.nasıl güzel çözdük onu biz ya,napıcaz ama şimdi,ayşenaza da sesleniyorum o kitaplara nolacak:P

s. dedi ki...

Ben şahsen büyük bir kısmını 15 ytl karşılığında eski kitağçıya sattım.=D