14 Şubat 2009 Cumartesi

İtiraf..


Merhabalar efendim, nasılsınız? Beni soracak olursanız, pek iyi değilim. Çünkü yarın akşam tası tarağı toplayıp yeniden Ankara yollarına düşüyorum. Utanmasam oturup ağlayacağım. Neyse. Malum sıcak evimizin tadını çıkarıyorum bu son İzmir günlerinde. Dün gece de kanepede uzanmış internet keyfi yaşarken, birden gözüm yandaki televizyona takıldı. Atv açıktı. Televizyonda da salı gecelerinin vazgeçilmez eğlencesi "Özel Hat" vardı. Günlerden cuma olmasından ötürü, muhtemelen tekrarı yayımlanıyordu.

Buraya kadar her şey normal. Ancak bir de baktım ki programı genç bir kızcağız sunuyor. Aylardır televizyon açmamış olan ben, gerçekten hayal kırıklığına uğradım. Çünkü "Özel Hat", Vatan Şaşmaz'la özdeşleşmiş bir program. O yapmacık yüz ifadesiyle yürüye yürüye sunmadıktan sonra, ne anlamı kaldı ki Özel Hat'ın? Neyse ki değişen tek şey buydu. Haberlerin içeriği bıraktığım gibiydi. Jenerikte ise "Çekinomçeysaaa!" diye çığıran ses hâlâ oradaydı.

Vallahi kimse kusura bakmasın. Eğri oturup doğru konuşalım. Benim çocukluğum "Özel Hat"la, "Televole"yle, "Pazar Keyfi"yle, "Paparazzi"yle geçti. Ben oturdum izledim, sizi bilmiyorum. Dün akşam da izledim. Deniz Seki'ye kırık gül gönderen Hüsnü Şenlendirici'nin vermek istediği mesaj üzerine düşündüm. "Recep İvedik 2"nin galasında ünlü konukların Cem Yılmaz'a "verip veriştirmesini" büyük bir ilgiyle takip ettim. Gülben Ergen'in, eşi Mustafa Erdoğan'a aldığı doğum günü hediyesinin ne olduğunu sürekli "Az sonra..." diyerek göstermeyen ATV yetkililerine darıldım. Yaptım bunları. Bu akşam rastlarsam, yine yaparım. Bunla yetinmem, "Özel Hat Extra", "Özel Hat Gala" gibi biri bitip diğeri başlayan türevlerini de izlerim. Zaten birbirlerinin aynısı. 

Eskiden Pazar Keyfi'ni de izlerdim. Bilen bilir, önceleri sarı saçlı bir kızımız sunardı bu programı. Sonra kendisi Hakan Uzan'la evlendi ve görevinden ayrıldı. Evet bunu da biliyorum. Tıpkı daha sonra Pazar Keyfi'ni her hafta başka bir ünlünün sunduğunu, Can Tanrıyar'ın her hafta sevgilisi Petek Dinçöz'ün haberlerini verdiğini bildiğim gibi. Televole? Melih Gümüşbıçak ve Lacoste® kazakları? Evet dostlarım, o zamanlarda da ekran başındaydım. O zamanlarda da "Cem Yılmaz kırdı geçirdi!", "Olmamış diyor, on üzerinden üç veriyoruz.", "Şarkıcı Teoman arabasına binerek hızla uzaklaştı." gibi İstanbul gecelerine dair haberleri büyük bir zevkle takip ediyordum. 
Yaptım bunları. Pişman değilim. Bu da böyle bir itiraf yazısı olsun. İyi geceler arkadaşlar, içeride arkadaşlarımızla eğlendik sadece başka bir şey yok, iyi çalışmalar diliyorum.

s.

7 yorum:

Daçe dedi ki...

yanlış hatırlamıyorsam bir de "harika pazar" vardı. orda da ben bildim bileli hep aynı soğuk kadın sunuyordu.

s. dedi ki...

aa evet lan. çok var tabii bazılarını yazmayı unuttuk.

Adsız dedi ki...

sinan başka "itiraf"ların da olmalı..
hangimiz yapmadık ki bunları..
lan elifnağme mi ne onun adı niye değişmemişti en başta elif diye kadın sunuyodu hadi anladık da sonra neden öyle kaldı o?..
öyle bi sundu ki programın ismi yeterli artık kimi koysak olur manasında mı ki..bi bölümünü cenk erdem beyler sunmuştu hey gidi..
sinan aydınlatman lazım halkı bu konularda..neden elifnağme?!
ve gene "yatak" "kadın" "piyata" itiraf dediğin bunlar esasen erkek çocuğu öperim pek çok..

s. dedi ki...

elifnağme evet. neden elif kaldı falan. aynen yazacaktım bunları. vazgeçtim sonra.

Unknown dedi ki...

ben daha elit takılıp 19.00-19.30-20.00 haber kuşaklarında izledim ne yaptıklarını..bir ara haberden çok magazin olduğu günlerini unutmadık di mi?ah ah ne güzel günlerdi en ciddi haberlerden sonra gelen o magazin kuşakları..

hln dedi ki...

birde bir abimiz vardı o unutulmuş:)şu an yemakteyiz adlı programda arkases olarak görev yapmakta.Allahım o nasıl bir ses ve tonlamadır?zamanın magazin programlarının 'kim şık?kim rüküş?'bölümlerindeki seslendirme performansıyla beyinlere kazılmış,gönüllerde taht kurmştur.severiz,sayarız.

Adsız dedi ki...

ben daha çok Genç Magazin izlerdim arada animasyon çıkardı 2 adam ünlülerin isimleriyle ilgili laf esprisi yapıp AHAHAHAHA diye gülerlerdi. o zamanlar komik gelirdi şimdi izlesem güler miyim bilmiyorum. öyle işte..