9 Aralık 2008 Salı

Facebook: Part III..


6 Aralık 2008 tarihinde başlamış "Facebook" üçlemesinin son halkasına gelmiş bulunmaktayız. Bundan önceki iki yazı daha planlı programlı idi. Kullanıcılar, gruplar, yorumlar... Bugün ise; aklıma gelen, belirtmeden geçemeyeceğim iki şeyden kısa kısa bahsedip şöyle güzelce bir toparlama yazısıyla bitireyim diyorum. Şu an dedim bunu içimden hatta.

"Status Updates": Boku en fazla çıkarılmış özelliklerden biri olsa gerek. Bu özellik sayesinde değerli arkadaşlarımızın ruhsal durumları olsun, o anki faaliyetleri olsun, her şeylerini çok lazımmış gibi öğrenebiliyoruz. Kızımız Ceren çok üzgün. Bunu hemen bizimle paylaşıyor. "Ceren is very sad...", "Ceren is ...", "Ceren is karmasik", "Ceren is -birtakım ingilizce depresif şarkı sözleri-" gibi değişik yollarla bunu belirtebiliyor. Yeni eklenmiş bir özellikle, artık bu güncellemelere yorum yapabiliyoruz! Ceren üzgün mü? Artık "Kuzucmm neyn var :((", "Üzülme bebeem gçick . . ." şeklinde Ceren'in derdine derman olabiliyor, acısını paylaşabiliyoruz. 

"Relationship Status": Fantastik bir kısım daha. Kızımız Ceren kendine yeni bir sevgili buldu, çok mutlu. Durumunu "Ceren is -mutlu aşk şarkıları-" olarak güncelledikten sonra ilk yaptığı şey tabii ki ilişki durumunu "Married" olarak güncellemek. Neden? Çünkü Ceren ve yeni sevgilisinin aşkları çok büyük, çok kutsal. "Bakın." diyorlar, "Bakın bizim aşkımız o kadar yüce ki, adeta iki hayat arkadaşıyız."

Ama o da ne? İki gün sonra Ceren ve sevgilisi cep telefonlarıyla ya da messenger vasıtasıyla yaşadıkları hararetli bir tartışma sonucu ilişkilerini çıkmaza sokuyorlar. Ceren açıyor Facebook'u. İlişki durumu artık "It is Complicated". Eğer ki kavga şiddetli ve büyük harflerle yazılarak yaşandıysa "Single" bile olabilir. Buhranlı günler geçiriyor Ceren. 

İki gün sonra olan oluyor, Ceren sevgilisiyle mesajlaşıyor. "Yeniden deneyelim." diyor. "Bu kadar basit değil hiçbir şey." diyor. Genç çift, görkemli bir nikâhla yeniden dünya evine giriyorlar: "Ceren is Married". Artık yine birbirlerinin fotoğraflarının altına "Çk tatlı olmuş =)" yazabilecekler. Bir yastıkta kocayın Ceren ve sevgilisi.

Evet. Bitti. Aklıma gelmemiş, unuttuğum, bahsetmediğim bir sürü şey vardır eminim. Ama tadında bırakmak lâzım, baymamak gerek bir yerden sonra. Ben bu siteyi seviyorum arkadaş. Üç yazıdır kullanıcılarına bok ata ata bir hâl olduk ama bakmayın siz. Şimdi yazıyı bitirdim. Çizimlerini yapacağım. Sonra da bir Facebook'a girerim. Sağ altta turuncu turuncu "1 New Notification" yazısını görürüm. Hevesle basarım üstüne. "Ceren challenged you to a movie quiz" yazısını görürüm, hevesim kaçar; ne bekliyorsam onun yerine. Mal gibi yaşıyoruz efendim. Görüşmek üzere. Esen kalın.

s.

Hiç yorum yok: