11 Aralık 2009 Cuma

Google..


Şimdi kimse yalan konuşmasın, hepimiz hayatımızın bir döneminde Google'dan kendi adımızı ya da nickimizi falan arattık değil mi? Öncelikle bu konuda anlaşalım. Hah. O zaman ben de size kendi arama sonuçlarımdan  bahsedeceğim biraz.

Henüz şu kısa ömrümde "Sinan Gürcan" olarak pek kaydadeğer bir iş yapmadığımdan ötürü, size "Sinvegur" şeklindeki aramalardan bahsedeceğim. Şimdi daha en başta "Did you mean: 'singur'" şeklinde bir uyarı gelmesi beni derinden yaralıyor tabii. Singur ne ulan? Neyse, demek ki hâlâ internet alemlerinde bir marka haline gelememişiz diye düşünüp hüzünleniyor, geçiyoruz arama sonuçlarına.

Şimdi öncelikle okuduğunuz bu blogla ilgili sonuçlar çıkıyor tabii. Sonra aynı isimdeki Facebook grubuna verilmiş bağlantılar, diğer bloglardan verilen linkler falan. Buraya kadar sorun yok, güzel. Lakin aralarda göze çarpan talihsiz bağlantılar da yok değil: "sinvegur kullanıcısı Hackhell Forum sitesinin bir üyesidir. sinvegur kullanıcısının profilini görüntülemektesiniz."

Bakıyorum, foruma totalde bir adet mesaj yazmışım, 2005 tarihinde: "Arkadaşlar 50 mesaj kuralının farkındayım ancak işim acele olduğı için affınıza sığınarak bir istekte bulunuyorum.. Mümkünse "Çevre kirliliğinin insan üzerindeki etkileri" konulu bir yazı, araştırma vs. içeren bir site ya da döküman talep ediyorum.. Yardım için şimdiden teşekkürler.."

Arkadaş Lise 1'deydim. Kaynak sıkıntısı çekiyordum. Ne yapsaydım? Hemen arkamdan forumun yüksek rütbeli üyelerinden "Celta" ayarı vermiş bana zaten, "Bu şekilde istekte bulunman çok yanlış." demiş. "Umarım bundan sonra paylaşım yaparsın." demiş. Yine de insanlığını yapmış, ödevle ilgili bir link paylaşmış benimle. Ah sevgili dostlarım; bilseydim seneler sonra "Sinvegur" nickiyle blog camiasında kendime yer edinmeye çalışacağımı, "H@ckhell" sitesine kaydolur muydum bu isimle? Bilseydim mahçup eder miydim kendimi hem Hackhell üyelerine hem sizlere? Neyse.

Aramaları sürdürüyoruz, bir gariplikle daha karşılaşıyoruz. "AltayLIST"e bir üyelik. Şimdi hemen açıklayayım; İzmirli olmamdan mütevellit birtakım Altay'lı arkadaşlarımın ısrarlarıyla maçlara gittim, "Büyük Altaaağğy oleeeğğy" diye bağırmışlığım bile vardır tribünlerde. Bu siteye de zamanında o maksatla üye olmuş olmam mümkün. Ama linke tıkladığımda bir habere "sinvegur" takma adıyla yapılmış bir yorum gözlerden kaçmıyor. Habere göre, Altay ezeli rakibi Bursaspor'u 2-1 mağlup etmiş. Aşağıda da şöyle bir yorum:

"Yorumlayan : sinvegur Tarih : 4/10/2006
 BU İŞ BİTTİ ARTIK SÜPER LİGDEYİZ!!!"

Arkadaş, yemin ediyorum ben yazmadım bunu. Allah belamı versin ki ben yapmadım. Ulan üç-beş maça hatır için gittik diye, Caps Lock açıp "SÜPER LİGDEYİZ ARTIK!!!!1!!" yazacak kıvama gelmedik herhalde. Ha tabii benden başka "Sinvegur" diye bir şeyi kim kullanır bilmiyorum ama; sizleri temin ediyorum ki dostlarım, bu süper lig coşkusunu yaşayan ben değilim. Vallahi de değilim.

Neyse efendim birkaç talihsiz sonuç daha var Google'da ama fazla uzatmayalım. Kısacası diyeceğim o ki, siz siz olun forumlara morumlara kaydolurken iyi düşünün. Hackhell'e dönem ödevi istemek için kaydolduğunuz nickle, sanat alanında çalışmalar yaparsanız yarın öbür gün, kimse sallamaz sizi yemin ediyorum. Hackhell ne mına koyim.

s.

1 yorum:

Poker Bonus dedi ki...

Very amusing opinion