25 Aralık 2009 Cuma

Ehliyet: Part II..


Evet efendim, büyük sınav yarın. 26 Aralık 2009 tarihinde, saat 11.00 sularında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı'na iştirak edeceğim. Dün akşam itibarıyla şu herkesin bahsettiği meşhur çıkmış soruları çözmeye başladım. 

Arkadaşım bana bakın kimse yalan konuşmasın. Tamam trafik ve ilk yardım konularına bir şey demiyorum ama, "Motordan 98 aldım yaa." diyen adamlar artık gelip "Baba hiç bakmadım valla." demesin. Yalan söylyüyorsunuz. "Volan hareketini hani parçadan alır?" sorusuna "B) Krank mili" diye cevap vermek için, bu sınava çalışmaktan başka çareniz yok. Ulan hem çalışıp yalan söylüyorsunuz, hem de çalışmaya niyeti olan insanı rencide ediyorsunuz. Volan ne ulan, Krank mili ne?!

Ha kolay sorular yok mu? Var tabii olmaz mı. Mesela "Kaza görünce ne yapmalıyız?" tadında bir soruda "Büyük bir ateş yakmalıyız." gibi çılgın bir seçenek görebiliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nı buradan takdir ediyorum, böyle muzipliklerle sınavı biraz eğlenceli hale getirmeyi başarmışsınız. Ayrıca soruları çözerken karşılaştığım bir nokta; 19 senedir bir yalanı yaşadığımı, hayal alemlerinde gezindiğimi vurdu yüzüme: Zehirlenen insana yoğurt yedirmiyormuşuz efendim. Bir bok olmuyormuş yedirince. 

Sınava, Ayrancı Anadolu Lisesi'nde giriyorum. Neresi orası, bilmiyorum. Önceden gidip sınıfımı sıramı kontrol edecek de halim yok herhalde. Acaba bu sınav çıkışında da basın mensupları kapıda olacak mı? "Bir ehliyet sınavı daha geçti. Bazı öğrenciler sınavdan memnun ayrılırken, bazılarının morallerinin bozuk olduğu gözden kaçmadı." haberleri çıkacak mı haberlerde? Böyle "Motor kötü geçti..." diye ağlayan çocuklar falan. Sonra birincilere burs falan verilse? Neyse dostlarım, şimdilik aranızdan ayrılıyorum ben. Endüksiyon bobinlerinin, krank millerinin ve bujilerin eğlenceli dünyası beni çağırıyor. Bu teklife hayır diyemiyorum. Bana şans dileyin.

s.

Not: Hafif Tarih bu haftasonu başlıyor olabilir. Olmayabilir de.

2 yorum:

eekthecat dedi ki...

Başarılar o zaman:D

Acemi Acemi dedi ki...

bizim okulda orda lan yakın oraya xD başarılar hacı...