14 Aralık 2009 Pazartesi

Ehliyet: Part I..


Birkaç hafta önce ben bir bok yedim, bir adet sürücü kursuna kaydoldum: Özakyıldız Sürücü Kursu.

Ne yazık ki şu yaşıma kadar arabalara karşı bir ilgim olmadı, olamadı. Yoldan geçen arabaları arkadaşlarına gösterip "Ohaaaa bak lan Audi ZTRX328137812!" diyen çocuklardan olamadım. Yok yani ne bileyim, ilginç gelmiyordu bana. Dolayısıyla hiç "Araba kullanayım ya." diye bir hevesim de olmadı. Ama bütün arkadaş çevremin patır patır B sınıfı ehliyetini cebine koyduğu bir ortamda, benim hiçbir şey yapmadan durmam olmazdı. Olmadı da zaten. Bütün bir hazırlık senesi boyunca damızlık gibi yiyip içip yatan ben, sınavlarla boğuştuğum bugünlerde tatlı olmayan bir telaş içerisindeyim. Ehliyet telaşı.

26 Aralık'ta yazılı sınav. 27 Aralık ve 3-4 Ocak tarihlerinde direksiyon dersleri. Ocak ayında da bir ara direksiyon sınavı işte. Yakın çevremden gelen "Çok kolay beaolum. Ben sınav sabahı 12 dakika çalıştım hepsini full çıkardım." demeçleri üzerine, biraz rehavete kapılmadım değil. Çalışmıyorum. Kitaba bir baktım. Buji muji yazıyor. Aks falan. Bilmiyorum bunlar nedir ama, bakacağım elbet.

Neyse efendim diyeceğim o ki; motorlu taşıtlarla hiç ilgisi olmayan bendenizin yaşayacağı bu fantastik ehliyet macerasını, birkaç bölüm halinde buradan takip etme imkanınız olacak. Hadi yine iyisiniz. Onun dışında bana "Motora biraz bak yetiyo zaten.", "Hacı direksiyonda mutlaka sağ elinle açıyorsun inerken kapıyı bak." gibisinden son derece orijinal önerileriniz varsa, buyrun. Hadi bakalım.

s.

8 yorum:

Daçe dedi ki...

motordan ucu ucuna, 70'le geçmiştim. harbi motora biraz bak yani. buji muji hep ezber, sonra unutuyosun zaten. (1 yıldır ehliyeti cüzdandan eksik etmeyen bir dolmuş müdavimi olarak, daçe)

Direnk dedi ki...

nacizane önerim kapıyı sağ elinle açmaman. ha sınava kıbrıs'ta girersin onu bilmem.

pınar dedi ki...

ya uf bende sırf rezil olmamak için bu işe hiç bulaşmıyorum ama ben de önümüzdeki aylarda halledicem ama kimseye söylemeden! :D hafiftarihten haber bekliyorum, bekliyorum, bekliyorum...!

Adsız dedi ki...

Yapıcağın iş şudur:

Kitaptaki soruların cevaplarını işaretle. Onları tek tek oku. Hep aynı sorular çıkıyor çünkü.

İyi şanslar ^^

Adsız dedi ki...

direksiyon sınavında arabaya binerken önce koltuğu ayarla, sonra emniyet kemerini tak, onlar banko 5 puan :)

wendy darling dedi ki...

sınav esnasında kurs hocasının fütursuzca konuşmasına engel ol.ben iki kere girdim direksiyona ve sırf bu yüzden.

ahmet dedi ki...

ben de bir süre biçtim sinan'a çalışmak için ama x dakika demedim diyemedim haddimi bildim :)

Unknown dedi ki...

"direksiyon sınavında farzdır" diye başlıyorum söze; araca bindiğinde dikiz aynasını ayarlayıp arka koltuktaki sınav görevlilerine yavşayacaksın hafiften. çok değil ama. işte "efendim merabalar hava da ne kadar soğuk değil mi,ben sizi fazla yormayayım hemen bitireyim daha işiniz var" diyip kendine güvenini hat safhada gösterirsen zaten geçtin o sınavı. sakın "sizin de işiniz zor ya" gibi taksiciyle konuşur gibi devam etme erkenden bitir o konuşmayı.dikiz aynasıyla koltukla aynalarla falan fazla uğraşma,yanındaki hocan sana yeter hadi gidelim der elin ayağın karışır sonra.bi de nerde öğrencisin diye soruyolar falan direk ODTÜ!!! diye yapıştır da arka taraf kendi arasında muhabbet etsin "vay efendim görüyon mu deleğanlıya bak" diye. sen de bu arada her türlü hatayı yap abi içinde kalmasın vitesle oyna falan. en önemli kısım aracı sert durdurmamak. frene ayak yavaşça dokuncak. sonra inerken iyi günler falan denir sağ el kapı mandalında arkadan araba geliyor mu diye bakılıp inilir. çat 90 aldın.