17 Eylül 2009 Perşembe

Rüya 2: Marsilya..


Aylaaaar aylar önce, "Rüya 1" diye bir şey yazmışım, çizmişim. Üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmiş. "Rüya 2" bir türlü gelmemiş. Sanmayın ki o zamandan bu zamana rüya görmedim. Şimdi de "1" yazıp bırakmayalım öküz gibi diye yapıyorum bu "2"yi.

Rüyanın görülme tarihi, Eylül 2007 olmalı. Zira rüyada bahsi geçen Beşiktaş-Marsilya Şampiyonlar Ligi A Grubu mücadelesi, 18 Eylül 2007'de yapılmış. Peki ya bu maçla benim alakam nedir? Ben maç öncesi oluşturulmuş bir heyetin üyesi olarak Fransa'ya gidiyorum. Peki ya bu heyetin görevi nedir? Marsilya sokaklarında deprem sonrası oluşmuş yarıklarla alakalı incelemelerde bulunmak. Bu noktada "Sizin niteliğiniz nedir ki?", "Bunun maçla alakası ne?", "Ne depremi ya?" gibi mantık çerçevesindeki sorular sormaya lüzum yok. Ben de bilmiyorum.

Efendim bu heyetin içinde benimle birlikte bulunan adamlardan biri de, o dönemki lise matematik öğretmenim, Hakan Tuna. Biz üzerimizde beyaz önlüklerle Marsilya sokaklarında o sokak senin bu sokak benim dolaşıyoruz Cartel gibi. Gerçekten de sokaklar çatlaklarla, derin yarıklarla dolu. Sanırsın çocukluğum Marsilya sokaklarında geçmiş, öyle de net görüntüler.

Efendim böyle Marsilya turu yaparken uzaklarda toplanmış bir kalabalık görmeyelim mi. Yetkili heyet olarak hemen duruma müdahale etmeye gidiyoruz tabii. Beyaz önlüklerimizle koşup vardığımızda ise gerçekten son derece vahim bir görüntüyle karşı karşıyayız: Bir puding gölü. Yani herhalde büyük Marsilya depremi sonrası oluşan kocaman bir yarığın için pudingle dolmuş, burası oluşmuş. Heyetten arkadaşlarla mantık çerçevesinde düşünüp vardığımız sonuç bu.

Sonra? Sonrası şu ki, benim kafam o anda bir şeylere atıyor, koşup koşup kendimi puding gölünün içine atıveriyorum, kaybolup gidiyorum. Ancak sonra rüya kamerası benim bakış açımdan çekmeyi bırakıyor olacak ki, devamında gelişen olayları görebiliyorum. İnsanlar panik halinde "Çocuk düştü kayboldu!" diye bağırsa da, matematik öğretmenim Hakan Tuna yürekleri yakan demeci veriyor: "Bağırmayın, o artık öldü."

İşte böyle. Neydi beni bu yoğun puding dünyasının içine atan hâlâ merak ederim. Yoksa depremde yara almış çilekeş Marsilya halkı mı? Ya da Beşiktaş'ın Marsilya deplasmanında aldığı acı mağlubiyet mi? Belki götümün açıkta kalması da olabilir. Emin değilim.

s.

1 yorum:

Daçe dedi ki...

muhauhauha:D iki sene sonra böyle bi rüyayı hatırlamak da ilginç olmalı, bunu dün falan görmediğine emin misin?:D