27 Eylül 2009 Pazar

Anı 15: Okoronkwo..


Sene ya 2001 ya 2002. Emin değilim. Emin olduğum tek şey, o dönemlerde deliler gibi bir oyuna sardığım. Championship Manager 01-02. "Küçük" başlıklı yazıda bahsettiğim Football Manager'in biraz ilkel versiyonu işte.

Yalnız işin kötü yanı, o zamanlar evimizde bulunan Windows 95'li bilgisayarla, bu oyunu oynamam imkan dahilinde değil. Onu sadece Paint'i açmak için kullanabiliyorum. Ben de evimin iki sıra yanındaki Internet Cafe'den yürütüyorum teknik direktörlük kariyerimi. Pek hazzetmesem de Fenerbahçe'yi almışım, kadrosu güçlü diye. Seneleeer, seneler geçmiş. Şampiyonluklar, şampiyonluklar. Internet Cafe'nin resmi oyunu haline gelmiş artık benim Fenerbahçe kariyerim. Gelip de bilgisayarın başına oturunca ben, çevremi üçer beşer insanlar sarmaya başlamış. Bir aile gibi yönetiyoruz takımımızı.

Neyse efendim 10. senemde ise kariyerimin en büyük başarısını elde ederek Şampiyonlar Ligi finaline yükseldim. Rakibim ise, o oyunun tartışmasız en iyi takımı, Roma. Bilgisayarın başında heyecanlı kalabalık izliyoruz maçımızı. İzliyoruz dediysem, "O topu ona attı, öteki sağa yolladı." diye yazılar çıkıyor ekranda, onu izliyoruz. Sadede gelelim, maç 0-0 beraberlikle sonuçlandı. Biz hâlâ umutluyuz. Uzatma dakikaları oynanıyor.

Benim takımımda Okoronkwo diye bir adam vardı. Isaac Okoronkwo. Hakkını yemeyeyim, çok iyi oynardı. Bana az maçlar kazandırmadı. Lakin Roma-Fenerbahçe maçının 119. uzatma dakikasında, topu kendi ağlarına gönderiverdi bu Okoronkwo. Kendi kalemize attığımız bu golle, maçı 1-0 kaybettik. Onlar kazandı.

Internet Cafe'mizde ölüm sessizliği. Herkes susuyor. Bir tek ben ayağa kalktım. Gittim. "Ne kadar abi benim borcum." dedim, ödedim. Gözlerimden yaşlar süzüldü. O dönem bildiğiniz gibi zaten ota boka ağlayan ben, binlerce taraftarın önünde kupayı kaptırınca iyice dağıldım. Oyunun tadı kaçtı. Devam etmedim. Birkaç ay sonra Internet Cafe kapandı. O bilgisayar başındaki kader yoldaşlarımı bir daha hiç göremedim. Okoronkwo bozdu o tılsımı. O günden beri, ne zaman Okoronkwo adını duysam spor gündeminde, içim bir cız eder.

s.

1 yorum:

Acemi İnsan dedi ki...

okoronkwo kafeyide dağıtmış belli