16 Temmuz 2009 Perşembe

1..

16 Temmuz 2008 tarihinde, bir süre önce ÖSS'den çıkmış, sıcaktan bunalan, hayatına bir renk katmak isteyen Sinan; dönemin yavaş yavaş yükselen trendlerinden birinden medet ummaya karar verdi: Blog açtı.


Aslında "yazmakla" zerre kadar alâkası olmayan bir insandı. Ortaokulda kompozisyon derslerinde 80-85 falan alırdı, onlar dışında kayda değer bir eser vermişliği yoktu yazın türünde. Ancak çizimlerini insanlarla paylaşmaya hevesliydi. "Ulan şimdi sırf çizerek de blog olmaz ki, altına üç beş satır bir şey yazarım." diye düşündü. Kısacası, arasına yazılar katılan bir çizim bloguydu amacı.


Hiçbir şey planlandığı gibi gitmedi. Sinan blogunda sürekli "Bir keresinde de şöyle olduydu hehehe." tadında anılarını paylaşıyor, yazıya da çizim kadar, belki çizimden de fazla, ehemmiyet gösteriyordu.


Yaz aylarının verdiği sıkıntı, yeni blog açmışlığın hevesiyle de birleşince; ilk aylarda pek çok güzide eser verdi. Daha sonra okul başladı, Sinan'ın blog performansı da hâliyle dibe vurdu. Ayda 15-20 olan ortalaması, 5-6'ya düştü. Blog artık ona zor geliyordu.


"Amaaaan skerim yaa. Kapatıcam olum ben blogu artık. Zaten doğru dürüst okuyan da yok, boşu boşuna uğraşıyorum lan." gibi demeçler vererek defalarca isyan etti. Ancak kapatmadı blogu. Nadiren kendisine gelen "Slm, blogunu okudum çk beğendim çizmlerin çok güzel :))" mesajları ona şevk veriyordu. Hâttâ o gazla Facebook grupları açtı. Siz çilekeş okurları "Bakın lan bakın ne yaptım hehehe." diye mesaj bombardımanına tuttu.


Okul mokul da bitti. Sıkıcı yaz günleri geri döndü. ÖSS sonuçlarının açıklanmasından, üniversitedeki ilk senesini bitirene kadar; her anını bok varmış gibi blog vasıtasıyla canlı olarak size yayınladı Sinan. Bugün 16 Temmuz 2009. Bir sene oldu. Yayınlamaya devam edecek. Facebook'tan mesajlar yağdırmayı sürdürecek. Kaçamazsınız olm. Kurtuluşunuz yok benden.


s.

11 yorum:

Unknown dedi ki...

Pek çok seviyoruz lan blog'u! İyi ki doğurdun Sinan'ım.
Sevgilerr..
- melodi

Direnk dedi ki...

bi tane kendini çiz 6ya böl sonra 6 tane şey çizmiş ol öyle mi? yemezler koçum bunları..

şaka maka. benim blog açmamda da bana yol gösteren üstad. adeta ulu manitu, belkide illuminati. nice yıllara..

imagine dedi ki...

eksik olma goçum.

Daçe dedi ki...

öhm.. nerden başlayım sinanım.. hmm.. uzun olma potansiyeli var.

öncelikle şunu söylemeliyim ki; benim blogun da bu kadar uzun süre aktif kalmasında, yani 5 ay benim için şimdiye kadar en uzun blog süreciydi, neyse ne diyordum, bu kadar uzun süre aktif kalmasında rol oynayan "şey"lerin belki de başında geliyor bu blog..

lisenin başında "ehü ehü" diye açıp, bir ay - bilemedin bir buçuk ay sonra "neyse kısmet değilmiş" diye yazmayı bıraktığım blog serüvenlerine rağmen (anam çok uzun cümle olcak); senenin başında yeniden bir blog yazma fikri vardı, yine "ehü ehü" diye başladığım ve iki ay sonra biticeğini düşündüğüm bir fikir.

lâkin ne zaman sene başında senle biraz samimi olup bloga falan girip çıkmaya başladım, işte o zaman dedim ki "hacı, adam kaç aydır yazıyor, sen de tutsan bi işin ucundan, iki ayda biticek bi blog yapmasan.."

başlangıcında hem liseden kalma bi hevesle, hem de içimizden birinin bir blog sahibi olmasıyla iyice gaza gelip açtım, haftada ikiyüzelli post yazmaya başladım.

neyse bitiriyorum.. diyceğim o ki, sinvegur olmasaymıştı, sadece aceto'yla iki aydan fazla gitmiyormuştu benim bu heves, onu anladım. galiba başta senden aldığım o gazla bunu bi heves olmaktan çıkarıp, "gerçekten uzun ömürlü olabilicek" bi bloga giriştim. budur yani deminden beri parmak yorduğum..

bu blogu seviyorum.. daima yaz, çiz ve daha fazlası! :)

(bir blog yazısı kadar uzun yorum olduğundan bi daçe yazayım en alta)

daçe.

s. dedi ki...

oha lan. sağolun. sağolun. özellikle sen sağol berkay.

etkilendim lan.. :D

Uğur dedi ki...

ailecek izliyoruz, hepi pörtlek sinvegur! =)

Adsız dedi ki...

blogun 87. yılının da aynı şevkle kutlanmasına... thank you, namaste and good luck.

yokkio dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yokkio dedi ki...

blogunla benim de kendi blog'umu 217. kez yeniden açmamı ve ilk defa uzun bir süre blogumu dayandıracak gazı senin blogundan almamı sağlayarak, özgüvenimi yeniden kazanmama yardımcı olduğun için sağol. İyi ki varsın Sinan!

Unknown dedi ki...

ulan yazmayi cizmeyi birakirsan iki elim yakandadir lan nalet adam..
nice senelere sinvegur.blogspot..
opuyorum yavrum..

cündebaz dedi ki...

benim de blog açmama vesile olan insan olduğun için çok teşekkür ederim. dermişim. yok öyle yağma. ben kendi kendimin vesilesiyim. ama geldik gördük beğendik blogunu. izmirliymişsin de. vesselam.