14 Ağustos 2010 Cumartesi

Visual Artist..

Kim istemez ki şu fani dünyada şöhreti alsın yürüsün dostlarım. Hepimiz istiyoruz tabii. Hani şöhret dediysek, karı-kız ortamında yüksek seviyede bir itibar bile yeterlidir çoğu zaman, yanlış anlamayın. İşte bu yüzdendir ki; kendimizi geliştirmeye çalışıyor, yeteneklerimizi keşfetmeye uğraşıyoruz.

Hani biz uğraşmasak bile, küçük yaştayken ailelerimiz uğraşıyor pek çok kez. Kurslara yolluyorlar bizi. Kurs içinde kalıyoruz. Eskrime başlıyoruz misal. Keman çalıyoruz. Yüzmeye gidiyoruz. Bazen çocuk yürüyor gidiyor o alanda, çoğu kez cacık olmuyor. Bazı çocuk kendine bir uğraş buluyor, bazısı bulamıyor. İşte o "bulamayanlar"ın bir kısmı da, ergenliğin ardından başlıyor paniğe tabii. Akranları yüzme şampiyonalarında altın madalya kovalarken, şan derslerinde fink atarken; "Mal gibi kaldık lan." diye düşünüyorlar. Böyle düşünenlerden belli bir gelir düzeyinin üstünde olanlar da, fotoğraf sanatına gönül veriyor pek çok kez.

-At worst, I feel bad for a while, But then I just smile, I go ahead and smile.

Durun dostlar, kızmayın hemen! Sanmayın ki burada fotoğraf sanatına taş atıyorum. Sanmayın ki sanatını başarıyla icra eden arkadaşları karalıyorum. Hepsini tenzih ederim. Benim derdim, rahat batması vesilesiyle fotoğraf sanatına gönül veren dostlarla. Hayır yani; tamam anladım rahat battı, maddi olanakların da "Nikon DX48309244BQ" tadında milyarlık bir aleti karşılamaya yetiyor. Hay hay. Güle güle kullan. Lakin nedir bu orada burada "Visual Artist" kafasında dolaşmak? Nedir bu özgüven canım kardeşim?

-When people run in circles, It's a very very, mad world, mad world... 

Eşi dostu da maymun ediyorsunuz sonra.  Yamuk yumuk fotoğraflarını çekiveriyorsunuz insanların, sonra aratıyorsunuz Google'da "How to create sepia tone", "How to create sepia tone in photoshop" deyü. Bas efekti. Koy alta şarkı sözünü. Sonra ver elini Deviantart. Neymiş efendim, "Art community". Canım zaten bayılmışsın makineye mangırları, eşşeğin oğluna versen o da çekecek o fotoğrafı, 2.1 megapixel Nokia ile çekmiyorsun ya. Sepyayı da bilgisayar hallediverdi. Şarkıyı da Lily Allen yazmış. Şimdi kusura bakma da yapacağın görsel sanatın içine sıçayım canım kardeşim. 

Bak tekrar diyorum, bu işe gönül vereni görüşlerimden tenzih ederim. Lakin bilmiyor muyum lan ben sizin ortamlarda reputation'unuza +1 puan eklemek adına bu maymunlukları yaptığınızı. HA? Akşam akşam sinirlendirdiniz lan beni. Ben gidiyorum. Lig başlıyor. Haydi Beşiktaş.

                                -I wish I could caress, caress, caress...
                                -Siktir git lan sen de.


s.

3 yorum:

yokkio dedi ki...

Ulan bu olay benim çok bi tarafıma batıyodu, hiç dile getirememiştim. Şu an bu yazıyı her yerde paylaşma , her ortama şu linki verme isteğiyle dolup taştım. Repini verdim sinan(elektronik kantara tıkladım).

Adsız dedi ki...

uzun zamandir gordugum en iyi yazin lan.. sahane..

Adsız dedi ki...

herkes her şeyi istedikten sonra yapabilir diye vermişler gazı..

sesi olamayn şarkı söyleyebilir, yeteneği olmayan tiyatro yapabilir filan..