22 Ekim 2009 Perşembe

Münazara..


Şimdi 10 gündür yokum tabii ama, sorun bakalım niye yokum? İşim var çünkü. Hayatıma yeni bir renk kattım. Münazaraya başladım. Münazara dediysem, biz arkadaşlar arasında "Debate" diyoruz. Yani bildiğin okunduğu gibi. Debate. Münazaracıya da debatör diyoruz mesela. Neyse. 

Daha önce Hilton'da tohumlarını attığımız bu serüvene, artık aktif olarak katılmaya karar verdim haddimi bilmeyerek. Bunda daha önce Hilton'da kalmış olmamın, muhtemelen bundan sonra da kalabilecek olmamın etkisi var tabii. "Turnuvalar oluyo lan otele gidiyosun kalıyosun falan hacı çok kıyak iş." diye girdik bu işe. Yalan konuşmayalım.

Dediğim gibi, biraz haddimi bilmeyerek yaptığım bir seçim oldu. Çünkü ben konuşamıyorum yani. Konuşamam ki. Benden münazarada çıkıp bir konuda 7 dakika boyunca ahkâm kesmem bekleniyor. Konuyu da konuşmadan 15 dakika önce öğreniyorum. Sorarım dostlarım size, bu benim yapacağım iş mi? Ben iki lafı bir araya getiremiyorum şu anda. Neyse "Zamanla oturacak." falan diyorlar da, bende 19 senedir oturmadı yani. Ben komşuya gidip "Merhaba." diyemiyorum, annemin "Yabani misin sen?" sorularına maruz kalıyorum daha. Neymiş, çıkıp da o öyledir bu böyledir diye yardıracakmışım. Oldu.

Neyse geçen gün de ilk münazaramızı yaptık çok şükür. Konumuz da "Okulda öğrencilere şiddet uygulanmalı mı, uygulanmamalı mı?" Ben de "Uygulanmalı."yı savunmalıyım. "Dövelim." diyeceğim yani bariz.

15 dakika hazırlık süresi oluyor. Elimde kağıt kalem. Panik oldum efendim haliyle. "Ay ay dövelim ama niye dövelim ya. Ee. Şımarık bunlar tabii evet." falan diye dolduruverdim kağıdı bir güzel. Ancak sorun şu ki, kağıda bakınca bir bok anlamıyorum. Oradan buradan oklar çıkarmışım. Neyse bir de ilk konuşmacı oldum. Hadsizlikte sınır tanımıyorum.

Çıktım başladım konuşamamaya. "Eee yani dövmek lazım tabii. Bunları aileleri yetiştiremiyo yani. Döversek olur. Zaten dövücez diye bişey de yok yaa hani 'Döveriz bak.' diye gözdağı versek olur yaneee bence hehehe." diye münazarada söylenmemesi gereken ne varsa söylüyorum yani. 7 dakika da sürmüyor yani, 3 dakika en fazla. Çok pis sıçıyorum yani. 

Neyse münazara bitti, jüri görüşlerini söyledi falan. İnsafsız adamlar değiller sağolsunlar. "Sinan pis sıçtın." demiyorlar. "Şöyle yapsan daha iyiydi." diyorlar. Bir sonraki münazaramda da "Bence teröristlere işkence yapalım yaanee hani senin abini kardeşini şey yapii onlar. O yüzden biz de onları şey yapii." falan diye bir şeyler dedim de, neyse oraya hiç girmiyorum. Ama peşini bırakmayacağım lan bu işin. Sırf karşı takımdan soru isteyen adamı bir parmak hareketiyle oturtabilmek için devam edeceğim.

Hem otellere de gidiyorlar. Hilton falan yani. Boru değil yani...

s.

1 yorum:

Yağmur Çiftci dedi ki...

ama harbi zamanla olucak seyler bunlar sinan! ayrica bkz:yagmur ciftci ornegi; kursude kendimi kaptirip gitmeme ragmen yeni tanistigim adamlardan sen nasi munazaracisin hic konusmuyosun laflari isitebiliyorum hala :)

p.s:artik bloglariniza yorum birakarak katkida bulunuyorum ben de hobaa.